Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2020

Tema Săptămânii Europene a Biotehnologiei 2020 (28 Septembrie – 2 Octombrie) e “Inovația este în genele noastre”. Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed) va marca Săptămâna Biotech 2020 prin ediția a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată, organizată online.

  • Biotehnologia se află în centrul activităților de control al pandemiei Covid-19, de la dezvoltarea tehnicilor de diagnostic bazate pe rt-PCR pentru SARS-CoV-2, la dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii;
  • Prin biotehnologie se obțin medicamente esențiale pentru tratamentul unor boli grave (cancer, poliartrita reumatoidă, psoriazis, astm bronșic), dar și vaccinuri (inclusiv cele aflate în fazele avansate de cercetare pentru Covid-19).

InoMed, în parteneriat cu EuropaBio, Local American Working Group, Foundation Medicine și Roche, marchează Săptămâna Europeană a Biotehnologiei prin organizarea ediției a 5-a a Conferinței de Medicină Personalizată și prin derularea unei campanii de comunicare asupra beneficiilor biotehnologiei în domeniul sănătății.

“Mai mult ca oricând, în anul 2020 discutăm despre beneficiile biotehnologiei, deși poate nu suntem chiar pe deplin conștienți că facem acest lucru. În centrul luptei din laboratoare împotriva pandemiei Covid-19 se află biotehnologia. La baza testelor diagnostice de tip rt-PCR pentru SARS-CoV-2 se află biologia moleculară, după cum vaccinurile aflate în diverse faze de dezvoltare se bazează pe biotehnologie, fiind produse biologice. Așadar, nu există un context mai potrivit pentru a discuta despre beneficiile biotehnologiei decât în acest an”, a explicat Dr. Marius Geantă, Președinte Centrul pentru Inovație în Medicină.

https://raportuldegarda.ro/inregistreaza-te-conferinta-medicina-personalizata-2020-saptamana-europeana-biotehnologie/