Radu Rășinar, Director General AstraZeneca este noul Președinte LAWG

Radu Răşinar, Director General AstraZeneca pentru Europa de Sud-Est, a fost ales noul preşedinte al asociației Local American Working Group. Din conducerea asociației mai fac parte Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen, care ocupă funcția de Vicepreşedinte şi Fabrizio Giombini, Country Manager Merck Sharp & Dohme, care ocupă poziția de Secretar General.

Local American Working Group își propune să joace un rol decisiv în promovarea inovării medicale și tocmai de aceea, obiectivul meu în calitate de Preşedinte este de a lucra cât mai aproape de instituțiile statului pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea dezvoltării sistemului de sănătate. Considerăm că aceste soluții trebuie să răspundă nevoilor pacienților atât în ceea ce priveşte accesul la tratament, dar şi referitor la transparența şi libertatea informației, atât de necesare unui sistem sanitar care se află în plină reformă”, a declarat noul Președinte LAWG.

Radu Răşinar este de profesie medic şi are o vastă experiență în industria farmaceutică, atât în România, cat şi la nivel internațional, în țări din Europa și Asia. În România, a lucrat ca manager în cadrul departamentului de marketing al companiei Eli Lilly şi ulterior, a ocupat funcția de Country Manager a aceleiaşi companii, timp de doi ani. Din anul 2009 se află la conducerea AstraZeneca România.

Noul Preşedinte LAWG a fost desemnat în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Ambasadei Americane din București. Prezentă la întâlnire, Stephanie Boscaino, Ofițerul Economic al Ambasadei, a adăugat:

Ambasada Statelor Unite ale Americii sprijină eforturile LAWG de a promova sustenabilitatea, transparența și predictibilitatea pentru companiile farmaceutice active în sectorul sănătății din România”.

În perioada 2014 – 2015, conducerea asociației a fost asigurată de Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen.

Local American Working Group reunește companiile inovatoare, producătoare de medicamente prezente în România, cu capital majoritar american. Asociația a fost înființată în 2010, cu spijinul organizației Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), și are 10 membri.

Publicat la

în