Gregory Reeder este noul Președinte al LAWG

Local American Working Group (LAWG), filiala din România a organizației Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), are plăcerea să anunțe numirea domnului Gregory Reeder, Country Manager Pfizer România, în funcția de Președinte, începând cu luna mai 2013. Conducerea actuală a LAWG include, de asemenea, pozițiile de Vice Președinte, Almin Adzovic – Country Manager MSD și pe cea de Secretar General, Mihai Diamandopol – Country Manager Abbott Products.

Dl. Reeder are peste 16 ani de experiență în marile companii farmaceutice și în activități dedicate îmbunătățirii stării de sănătate a consumatorilor, pe mai multe piețe internaționale. În calitatea sa de nou Președinte al LAWG, Dl. Reeder își propune: “Să contribui cu expertiză și energie pentru ca efortul nostru comun, de a construi o asociație care reprezintă o voce importantă și este un jucător respectat, să creeze valoare adaugată pe termen lung pentru sistemul de sănătate din România dar și pentru companiile pe care le reprezentăm“. În plus, acesta adaugă “Aș dori să-i mulțumesc lui Almin Adzovic pentru conducerea și implicarea deosebită în activitățile din ultimele 12 luni. Succesul LAWG din aceasă perioadă se bazează pe o strânsă colaborare cu autoritățile din sănătate, precum și cu jucători importanți pentru industria farmaceutică, în scopul elaborării politicilor publice eficiente în domeniul sănătății.”

Local American Working Group (LAWG) a fost înființată în 2010 de către companiile farmaceutice americane prezente în România, lidere în cercetare și biotehnologie, ce își dedică activitatea descoperirii de noi medicamente, inovative, care reușesc să ofere pacienților o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai productivă. Asociația cuprinde 10 companii farmaceutice multinaționale prezente pe piața românească: Abbott, Amgen, AstraZeneca, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Novartis și Pfizer.

LAWG are o viziune pe termen lung și abordează o arie largă de activități, pornind de la susținerea politicilor publice care încurajează accesul pacienților români la noi medicamente, inovative, care reușesc să ofere pacienților o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai productivă, până la coordonarea de studii dedicate analizei și îmbunătățirii sistemului medical românesc.

Iulia Perca, LAWG

Publicat la

în