Frank Loeffler a fost numit noul președinte LAWG

Frank Loeffler, Director General Roche România, a fost numit Preşedinte al Local American Working Group – LAWG, asociația care reprezintă companiile farmaceutice lidere la nivel mondial în cercetare și biotehnologie prezente în România, în urma Adunării Generale a asociaţiei. Lui Frank Löeffler i se alătură în Consiliul Director LAWG, pentru al doilea an de mandat, Radu Rășinar, Director General AstraZeneca România, în calitate de Vicepreședinte și Adriana Stara, Director General AbbVie România, în calitate de Secretar General.

În timpul mandatului său, Frank Loeffler se va concentra pe facilitarea implementării primelor proiecte care vor fi inițiate în cadrul Hub-ului de Inovație în Sănătate lansat recent. Un alt proiect important pe care se va concentra LAWG va fi dezvoltarea Fondului de inovație pentru medicamente, un demers esențial pentru eliminarea decalajelor importante în accesul pacienților la medicamente inovatoare.

”Proiectele pe care dorim să le implementăm pot aduce beneficii tangibile pentru sectorul medical din România, îmbunătățind rezultatele cercetării și asistenței medicale pentru pacienți. Totodată, cred că este importantă continuarea colaborării  între sectorul public și cel privat. Numai prin parteneriatul cu cele mai strălucite minți din știință, mediul academic și asistența medicală ne putem accelera eforturile de a servi pacienții, atât acum, cât și în viitor. De aceea vrem să căutăm parteneri care să împărtășească viziunea noastră de a crea un sistem de sănătate mai durabil și mai rezistent, care să permită inovației să prospere și să ajute pacienții să trăiască o viață mai plină și mai fericită.”, a declarat Frank Löeffler, Preşedinte Local American Working Group şi Director General Roche România.

Publicat la

în