Călin Gălășeanu, Directorul General Bristol-Myers Squibb, este noul Președinte al LAWG

Călin Gălășeanu, Director General Bristol-Myers Squibb, a fost ales noul președinte al asociației Local American Working Group.

Călin Gălășeanu este medic de profesie și are o experiență de peste 19 ani în industria farmaceutică. Are experiență vastă, atât pe piața românească, cât și pe alte piețe europene, ocupând poziții de business management în cadrul BMS Olanda. În perioada 2014 – 2016 s-a aflat la conducerea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Din luna aprilie a anului 2012 conduce compania Bristol-Myers Squibb.

„Starea de sănătate a unei populații este esențială pentru progresul economic și social al unei țări, iar LAWG își propune să aibă un rol semnificativ în transformarea Sănătății într-o prioritate națională. Un dialog constructiv cu cei implicați în Sănătate – asociațiile de pacienți, comunitatea medicală, industria farmaceutică și, poate cel mai important, autoritățile – este o condiție esențială pentru a regândi bazele sistemului de sănătate pornind de la principii solide de transparență, predictibilitate și sustenabilitate. De cele mai multe ori, în contextul economic românesc, accesul la medicamente de ultimă generație în România a fost pus în plan secundar. Obiectivul prioritar LAWG este de a sublinia valoarea medicinei personalizate, a rolului cercetării și dezvoltării, a accesului la inovația în medicină pentru un sistem de sănătate eficient și accesibil”, a declarat Călin Gălășeanu, Președintele LAWG

Din conducerea asociației mai fac parte Radu Rășinar, Country Manager AstraZeneca România, care ocupă funcția de Vicepreședinte și Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen, care ocupă funcția de Secretar General.

Publicat la

în